01.09.2014 14:27

Stáváme se spolehlivým partnerem.

 
Prodejem použitých krabic jsme se začali nesměle zabývat před rokem. Dnes mohu říci, že pro firmy, které u nás nakupují použité krabice začínáme být spolehlivým partnerem. A to ve smyslu, že jsme schopní tyto krabice dodávat pravidelně a v požadovaných objemech. V tomto odvětví není složité krabice prodat, ale mít zajištěn jejich stálý přísun, což se nám díky našemu propracovanému výkupnímu systému úspěšně daří. 
 
Postupem času se začínáme pomalu stávat jakýmsi "krabicovým makléřem". Víme, že co překáží po vybalení zboží na provozovně jedné firmě, může být cenný poklad v podobě velké finanční úspory na balení pro firmu jinou. Začíná docházet i k situacím, že po výkupu u jedné firmy vezeme krabice přímo do firmy druhé, aniž by se dotkly našeho skladu. Může být efektivnější způsob jak naložit s již nepotřebným obalovým materiálem, který by jinak zbytečně skončil v recyklaci?
 
V srpnu jsme opět mírně posunuli poslední měsíční prodejní rekord (květen 4.140 ks), a to na 4.630 prodaných kusů za měsíc. Před rokem v srpnu během prvního měsíce spuštění této služby jsme prodali necelých 250 kusů a spousta lidí z mého okolí kroutila pochybovačně hlavou, cože je to za nápad a kdo že to bude kupovat. Své si k tématu řekli i "diskutéři" na některých internetových fórech, kde jsme tuto službu prezentovali. Jeden názor za všechny :-):
 
Kupovat použité kartonové krabice? Nezlobte se, ale nějak mi uniká smysl... za ty ceny si koupím nepoužitou a navíc, každé Tesco, Kaufland... se těch krabic milerádo zbaví, zcela zdarma. Kdykoliv jsem se stěhoval, nebo potřeboval krabice, stačilo se zeptat na pokladně nebo skladníka. Ano, chápu brikety, pochopím skartaci, ale opravdu si prodej použitých kartonových krabic najde zákazníka?
 
Pro velké zavedené společnosti z oboru nejsou výše uvedená čísla asi žádný velký zázrak. Ale vzhledem k tomu, že jsme začali prodávat prakticky bez znalosti oboru, bez kontaktů, bez placené reklamy, je to za rok solidní procentní nárůst. Myslím, že během krátké doby, pokoříme hranici 5.000 prodaných kusů za měsíc a porosteme dál... :-).

Tomáš ARNOŠT
 

—————

Zpět


Kontakt

Odvoz Papíru.cz

Prodejní sklad:

Sklad VonTom
Přátelství 1578
10400, Praha 22 - Uhříněves
Výdej zboží pouze po tel. nebo e-mail. domluvě!!!

Provozovatel (pouze fakturační adresa):
Benefit Reality s.r.o.
Konojedská 2143
100 00, Praha 10

Volejte Po - Pá
8:00 - 18:00


Tel.: +420 603224879
Tel.: +420 mimo provoz