01.01.2014 23:21

Upletl jsem z ho... bič!

Odvoz Papíru.cz byl spuštěn v lednu 2012 téměř s nulovými náklady a spíše jako experiment než nějaký promyšlený nápad. Prvotní investice byla cca 2.000 Kč do registrace domény a výroby webových stránek. Původní nápad, že slovní spojení "odvoz papíru" by si mohlo najít cestu k potenciálním zákazníkům přes internetové vyhledávače, se začal brzy potvrzovat.
 
S vypůjčenými dodávkami nebo s brigádníky s vlastními dodávkami jsme začali obsluhovat první zákazníky (s papírem nenakládáme, pouze ho přepravujeme z bodu A do bodu B, pro "šťouraly": povolení pro nakládání s odpady není v tomto případě nutné). Po čase, kdy se několik zákazníků dotázalo, zda nezajišťujeme i skartaci dokumentů, jsme zařadili do nabídky i tuto službu. A protože jsme se spojili s firmou, která dělá skartaci a ze skartovaného odpadu vyrábí papírové brikety, tak opět samo nenásilně ze situace vyplynulo, že začneme prodávat i papírové brikety (a prodávají se dobře... :-)). Přidat do nabídky po zkušenosti s papírovými briketami dřevěné brikety, krbové dřevo a podpalové třísky už byla povinnost.
 
Poslední přidaná činnost, prodej použitých kartonových krabic vzešel z přesvědčení, že je to bohulibá činnost, která šetří zákazníkům peníze a šetří i částečně životní prostředí (náklady na recyklaci papíru nejsou nízké, znovupoužití je užitečnější). Neustálý převis poptávky nad naší nabídkou je toho jasným důkazem ("co? prodávat použité krabice?" častý údiv nezasvěcené veřejnosti).
 
Vzhledem k výše uvedenému, mne nedávno při brouzdání po internetu zaujala na jistém webu zabývajícím se zprostředkováním investic do nových projektů, tato poptávka. Poptávající žádá na rozjezd firmy 1.000.000 Kč:
 
Hledám investora na projekt "Skartace firemních dokumentů", výkup sběrového papíru a v návaznosti na to i výroba papírových briket. Ekologická likvidace firemních dokumentů (nedostatek firem, který se tímto zabývají). Odbyt - zatím jen na papír, možné rozšířit o výrobu briket.
 
Přemýšlím, pokud by dotyčný investici získal a firmu rozjel, za jak dlouho bychom se asi tak sešli ve výši zisku např. 1.000.000 Kč. Zda k němu dojdeme dříve my, formou nízkých vstupních nákladů a pozvolného, ale neustálého růstu. Nebo dotyčný, který získá investici 1 mil. Odvoz Papíru.cz je díky téměř nulovým počátečním nákladům od samého začátku v zisku. Od začátku vymýšlím jak zisk vytvářet a zvyšovat ho. Zainvestovaný musí na začátku nejprve vymyslet jak 1.000.000 Kč utratit (což asi nebude problém :-)), potom jak ho vydělat zpět a ještě vytvořit zisk (a stále s investorem na krku).
 
Jak by to dopadlo se nikdy nedozvím, ale jedno vím jistě. Vzhledem k počátečním minimálním nákladům se povedlo za dva roky "uplést z hovna bič!" :-)

Tomáš ARNOŠT
 

—————

Zpět


Kontakt

Odvoz Papíru.cz

Prodejní sklad:

Sklad VonTom
Přátelství 1578
10400, Praha 22 - Uhříněves
Výdej zboží pouze po tel. nebo e-mail. domluvě!!!

Provozovatel (pouze fakturační adresa):
Benefit Reality s.r.o.
Konojedská 2143
100 00, Praha 10

Volejte Po - Pá
8:00 - 18:00


Tel.: +420 603224879
Tel.: +420 mimo provoz